ARAF DERGİSİ 9. SAYISI ÇIKTI

HABERLER EDEBİYAT

Edebiyat Dergisi Araf'ın 9. sayısı çıktı. 

Kıymetli Okuyucularımız,

Kutlu yürüyüşümüzü başlattığımız 1 Şubat 2017 tarihinden bu yana iki yıl geçti. Bu iki yıl içerisinde  çok güzel işler çıkardık. Allah’ın izniyle de çıkarmaya devam edeceğiz.

Doğumumuzun sancılı olması gibi, süreç içerisinde de sancılı dönemler geçirmeye devam ettik. Dolar karşısında değer kaybeden Türk lirası kaynaklı kağıt fiyatlarına yapılan zamlar; birçok yayıncının sonunu getirmiş, birçoklarının da girift bir çıkmaza girmesine sebebiyet vermiştir. Bu durumdan ikinci derece etkilenen dergimiz; 8. sayısından bu yana geçen süre içerisinde baskıya gidememiş, uygun zemini buluncaya dek de sahalardan uzak kalmıştır. Bizler bunu bir çeşit nadasa bırakma biçimi olarak görmekteyiz. Umarım eksikliğimizi bu sayımızla birlikte telafi etmiş oluruz.

9. sayısını sizlere sunduğumuz Araf Şiir ve Edebiyat Dergisi’nin bu sayısında yeni bir logo ile karşınızdayız. Logomuzun yanında dergimizin yönetim merkezi de değişmiştir. Sizleri yeni dergi merkezimize çay-kahve içmeye bekleriz.

Gelelim dergimizin içeriğine. Bu sayımıza Zahit Yılmaz’ın “ Yeryüzü Dönüşmeliydi ” adlı hikayesiyle girizgah yaptık. Ardından bendeniz “ Serbest Şiir Ölçütsüz Değildir! ” adlı yazımla bu sayımıza katkıda bulundum. Barış Manço’nun ölüm yıldönümü olması hasebiyle bu sayımızda ona da yer ayırdık. Göktürk Erdoğan “ Barış Manço Müziğinin Ahlak Eğitimindeki Önemi ” adlı yazısıyla sayfalarımıza renk kattı. Ardından edebiyat dünyasının çokça merak edilen bir tiplemesi olan “ Flânéur ”ü Bilgen Aydın Sevim’in kaleminden okuyacaksınız. Süleyman Işık “ Şimdi Şehir İçin Kalp Zamanı ” adlı kitap tahliliyle Kemal Sayar okurlarına seslendi. İsmail Buğdaycı “ Ben Çocuklara Şarkı Söyleyeceğim ” adlı denemesiyle, kendi üslubuyla ‘Barış ağabeyi’ kaleme aldı. Yazarlarımızdan Ömer Faruk Turan “ Müstevda ” adlı yazısıyla bu sayımızda yerini alırken, Fatih Turab Göltaşı “ Necaşi Ashame ”yi yazarak bu sayımıza katkıda bulundu. Yaşamı hakkında türlü bilgi kirliliği dolaşan Yavuz Bülent Bakiler’in yoğun bakımda tedavi görmekte olması ve unutulmuş bir ismin tekrar gün yüzüne çıkmış olması, bu sayımızda ona da yer vermemize vesile oldu. Bu ay yazar kadromuza Zeyd Ulvi müstear ismiyle katılan yazarımız “ Bir Yavuz Bülent Bakiler Hatırası ” ile dergimizde yerini aldı.

Şiir dergiciliği ile ön plana çıkan bir dergi olmamız hasebiyle şiire geniş bir yer verdik. M. Berke Acet “ Kimin İçin Kimden Vazgeçeriz ” şiiriyle, Yunus Emre Yenidere “ Hepsi Hepimizin Olsun ” şiiriyle, M. Musa Doğan “ Uslu İsyan ” şiiriyle, M. Zahit Karanfil “ Farklılık ” şiiriyle, Zahit Yılmaz “ Ağlamak mı Neden ki ” şiiriyle, Ali Fuat Karaaslan “ Sen ” şiiriyle, Abdullah Veli Uçar “ Simya Sözleri ” şiiriyle, Emin Arıkan “ Kahverengi Bugün Gözlerin Neden? ” şiiriyle, Mümtaz Özlen “ Ölü Salınım ” şiiriyle, Ali İmran Köşker “ Şiir Yazıyor Kötü İnsanlar ” şiiriyle, Mübin Burak Çelik ise “ Sanılanın Aksine ” şiiriyle sayfalarımızda yerini aldı.

Şimdi sizleri daima genç kalan şair ve yazarlarımızın  kalemlerine teslim ediyor, Şubat - Mart sayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olunuz.

Sevgi ve muhabbetle...

 M. Fatih Özmen

Yorum Yaz